Hur får jag ut det mesta av min justering?

Genom att du försöker ha en allmän positiv mental inställning, god sömn och reducerad stress i ditt liv (psykisk, fysisk, emotionell).

Ät näringsrik föda

Använd naturliga antiinflmammatoriska medel (gurkmeja, vitlök, omega 3, nyponpulver) framför farmakologiska.

Ät antioxidanter

Gå gärna upp till 30 min efter din justering(akut gå så länge som du kan)

Använd is 15-20 min på området för justeringen

Undvik att sitta direkt efter din justering

Undvik att böja dig framåt,böj på knäna!

Undvik stretching tills att nerven har läkt (veckor till månader) efter att smärtan är borta

Är det ok att träna efter en justering?

Det är bättre för kroppen att inte träna direkt efter en justering utan att vänta till dagen efter. Men gå gärna en promenad eller två!

Vad kan man förvänta sig efter en justering?

Ömhet på stället för justeringen. Stickningar o pirrningar i nervens utbredningsområde,ofta också smärta i nervens utbredningsområde.

Alla reagerar inte lika. Vissa blir pigga andra blir trötta , vissa får ont andra känner lindring direkt och hur du reagerar kan man inte veta innan men ju kraftigare respons desto bättre blir det oftast.

Responsen blir oftast mindre för varje justering, mest efter första!

Huvudvärk som sitter uppe på hjässan är så kallad toxisk huvudvärk och kommer efter att spända muskler har en ofullständig förbränning med mycket slaggprodukter som frisätts efter en justering när musklerna börjar att slappna av. Att dricka tomatjuice eller kaffe kan hjälpa.

Vad händer efter behandlings periodens slut?

Efter att du fått din sista justering kommer en instabilitets fas( vecka-månader) som du måste gå igenom.Svullnaden försvinner och du kan inte förlita dig på den svullnaden som har stabiliserat dig tidigare,nu måste muskler och andra vävnader i kroppen göra sitt jobb!

Det är nu som det är lättast att göra illa sig igen, så var FÖRSIKTIG! Gå promenader, träna exempelvis styrketräning eller pilates.

Stretching kommer längre fram i tiden! vänta gärna tills att styrka och smärtfritt rörelsemönster återkommit.

Hur lång tid tar det innan smärtan försvinner?

Det beror på hur länge problemet (nervirritationen) har funnits alltså inte så länge smärtan funnits. Inflammationsprocessen avtar successivt och det varierar från dagar till månader.

Kan jag använda smärtstillande?

Smärtstillande används minimalt då du som patient och jag som kiropraktor inte vet om det jag gör hjälper dig om du ätit smärtstillande. Utöver det vet inte du vilka rörelser som gör ont och då är det svårt för mig att hjälpa dig.

Det är också svårt att ta reda på vilka rörelser som som du måste undvika, för att undvika mer skada.

Varför återkommer samma problem ?

Vi är vanemänniskor som gör samma saker om och om igen på samma sätt. Samma rörelsemönster och ensidig kost samt ensidig träning gör att kroppen inte kan återhämta sig som den ska.

Man kan inte leva precis som vanligt utan man måste se över sitt beteende som gjorde att man gjorde illa sig från början.

Kroppen fungerar inte som en maskin. När något har gått sönder så tar man inte bara ut det och ersätter det med en ny ”del, utan kroppens celler repareas och byts regelbundet ut och kan på så sätt läka!

En skada som inte rehabiliteras rätt från början kommer alltid vara en svag länk och som bekant är inte kedjan starkare än sin svagaste länk.